Home RR Tips: 6 Tips Beli Paip Pancuran

RR Tips: 6 Tips Beli Paip Pancuran

by

Corak semburan
rr_tips_bilikair_6paip_giveawayservice
Imej dari giveawayservices

Apakah corak semburan yang disukai? Sesetengah pengguna sukakan semburan tetap,  semburan yang menyegarkan, semburan lembut dan ada yang suka semburan dalam dimensi lebih luas.

Jika hanya anda seorang yang akan menggunakan bilik mandi, mungkin tidak perlu bimbang mengenai tetapan tambahan. Walau bagaimanapun, jika berkongsi bilik air dengan orang lain yang menyukai corak semburan berbeza, anda perlu cari kepala pancuran air tambahan atau yang fleksibel untuk dikawal.

Pemasangan mudah

Lebih bagus jika dapat mencari model kepala paip pancuran yang mudah dipasang sendiri dengan hanya sepana boleh laras dan pita plumber serta satu set arahan dan  talian bantuan pelanggan untuk membuat proses lebih mudah. Disini anda dapat menjimatkan perbelanjaan upah pemasangan. membuat renovasi lain selepasnya.

Jenis shower headrr_tips_bilikair_6paip_home_designing
Imej dari home-designing

  • Kepala seperti single spray shower head dan rain shower head sesuai bagi yang gemarkan semburan tetap.
  • Handheld shower heads dilihat lebih versatile berbanding model tetap. Ia boleh berfungsi seperti kepala pancuran air tetap apabila ditempatkan dalam confinement dan boleh dikeluarkan untuk fokus semburan pada bahagian badan tertentu.
  • Bagi yang mempunyai haiwan peliharaan, model handheld dengan long hos handy sesuai untuk membersihkan haiwan kesayangan di dalam tab dengan  mudah.

Tekanan air dan aliran air kuatrr_tips_bilikair_6paip_ebay
Imej dari eBay

Sejauhamana kekuatan tekanan air di rumah? tekanan air rendah cenderung menyebabkan  kepala pancuran standard menghasilkan pancuran air yang lemah malah tidak cukup kuat untuk membilas sabun dan shampoo.  Kini banyak pengeluar memberi respon terhadap isu ini dengan mencipta teknologi membantu aliran air lebih kuat.

Harga

Pancuran harga kepala terdiri daripada puluhan hingga ratusan ringgit. Cara yang paling mudah mengecilkan skop pilihan model kepala paip pancuran adalah dengan berpegang kepada bajet yang ditetapkan.