Home High-Street Style: A Post-Industrial Garment Gallery

High-Street Style: A Post-Industrial Garment Gallery

by

Nu Infinity crafts an ambiance evoking the boutiques of post-industrial London to showcase curated apparel and accessories by local fashion designers.

Perched among the lush foliage on the planted roof deck of the Gardens Mall in Mid Valley City is a 4,300 square-foot retail space simply named The Studio – designed by Nu Infinity to take after fashion boutiques occupying former industrial spaces in the city of London. The Studio is a point of convergence between clothing designers showcasing their works and shoppers looking to be at the leading edge of fashion. The labels pictured here include works by homegrown designers such as Khoon Hooi and Cassey Gan, in addition to the militaristic streetwear brand Nerd Unit. Other recent additions include the aromatic offerings of Asian Potions, Sanctuary Candle, and the Champers & Cawfee coffee bar.

Sunlit Apparel: Works by Cassey Gan are displayed in full view of the windows, enabling sunlight to accentuate the blues of her garments.

Contrasting Textures: The Nerd Unit section contains wooden display pedestals in close proximity to edge-lit metallic frames.

Elevating Lines: The abundance of vertical lines accentuates the height of the space and brings the wide walkways into golden proportion with the sense of height.

Stepping in from the gardens on the sixth floor of the mall brings visitors in contact with the centrepiece of The Studio – a trio of walkways in large glossy white tiles converging over trays of white river pebbles, lit along the edges by vintage marquee lights, and framed by painted steel I-beams. A linear metal ceiling completes the assembly, conforming to the Reuleaux triangle-shaped footprint of the centrepiece. In an apparent exercise of contrasting textures, the linear metal ceiling is powder coated in a shade reminiscent of wood, while natural wood panels hang horizontally from metal square pipe frames in black.

The linear metal ceiling is powder coated in a shade reminiscent of wood, while natural wood panels hang horizontally from metal square pipe frames in black.

Catwalk Centrepiece: The focal point of The Studio is a trio of walkways in glossy white tile converging over trays of white river pebbles, lit along the edges by vintage marquee lights, and framed by painted steel I-beams.

In contrast to the largely transparent store-front facing the landscaped rooftop that gives The Gardens Mall its name, the rear walls of the retail space are minimally treated with white washed bricks left exposed in homage to the industrial boutiques of High Street. The brick wall extends around the changing rooms, at a lower height than the boundary wall, leaving the high ceiling visible to preserve the expanse of the main retail space. The sprinkler pipes and air-conditioning ducts on the ceiling are also kept visible, albeit painted in matte black, to reinforce the industrial vibe. The floors are similarly treated in alignment with the industrial motif, with floors rendered in smooth cement finish in a wide border encircling a region of grey hexagonal tiles at the base of the centrepiece.

The floors are similarly treated in alignment with the industrial motif, with floors rendered in smooth cement finish in a wide border encircling a region of grey hexagonal tiles at the base of the centrepiece.

Alluring Visage: An enigmatic element visible from the exterior – an unsigned portrait of a woman’s face depicted in acrylic hangs on the exposed brick wall outside the changing rooms.

Industrial Shades: While the exposed ceiling is painted in matte black, white appears in wide expanses throughout the retail space, such as in the brick walls of the changing rooms and the acrylic accessories of the Bremen Wong Millinery.

Designer: Nu Infinity

Interior Design Firm

Nu Infinity Sdn Bhd
No. 50, Jalan PJS 1/50
46150 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

+603 7772 5550
+603 7772 5550
+6016 626 1214 (Nick Fong) / +6012 387 5838 (Alex Lee)
info@nuinfinity.com
www.nuinfinity.com
@nuinfinitystudio
nuinfinity

Article by Kevin Eichenberger